Wapperende Manen Wake-Up Call Weekend, 22 & 23 april 2017


Jaaaaa, de lente begint vandaag! Wat het weer betreft was dit vandaag nog niet echt te merken, maar vorige week kregen we toch een mooi voorproefje van het prachtige weer. Ik had het geluk dat ik een weekje vakantie had, dus ben ik er met Mems op uit getrokken. Samen hebben we genoten van de zee en het strand! Heerlijk met het zonnetje in mijn gezicht en de schuimende golven aan mijn voeten. En ja hoor… daar was die kriebel! De kriebel van verlangen om de komende maanden er weer lekker op uit te trekken. Ik vermoed zomaar dat ik niet de enige ben die hier naar verlangt. Want er zijn veel mensen die er met dit mooie weer op uit trekken. Dit zorgt er voor dat we tijdens onze buitenritten veel verschillende medeweggebruikers tegen komen… en zij weten vaak niet zo goed wat te doen met een paard op de openbare weg.

Paard op de weg. 
Zo zijn er mensen die zich niet bewust zijn dat paarden kunnen schrikken van getoeter, het rakelings langsrijden of het langsrijden met volle snelheid. Dit zorgt soms voor situaties dat ruiters en menners alle zeilen bij moeten zetten om er voor te zorgen dat iedereen toch weer veilig thuis komt. Dit is dan ook iets wat ik middels het Wapperende Manen Wake-Up Call Weekend onder de aandacht wil brengen!

Onze boodschap:
Neem rustig de tijd, 

als je langs onze paarden rijdt!

Doe je mee?
Ook jij kan mee doen om bij andere mensen onder de aandacht te brengen wat ze moeten doen als ze ruiters of menners op de openbare weg tegen komen. Ik heb bedacht dat we een Wake-Up Call gaan doen en hierbij gaan we echt mensen wakker schudden en aandacht vragen op een ludieke wijze… in onze Pyjama.
Bij het woord Wake-Up moet ik denken aan wakker worden en wakker worden doen we in onze Pyjama! Daarom wil ik je vragen of jij in het weekend van 22 & 23 april een pyjama, slaapmuts of ochtendjas over je rijkleding te dragen als je op buitenrit gaat. Het doel hiervan is dat de mensen die jouw in deze outfit tegen komen, zich afvragen: Wat is dit??
Post foto’s op je eigen facebookpagina, Instagram of snapchat en schrijf er ook even bij waarom je deze foto plaatst! Want zo ziet jouw buurman, oma, klasgenootje of collega jouw foto en worden zij uitgedaagd om na te denken over wat ze moeten doen als ze een paard op de weg tegen komen!

Ook wil ik je vragen om de foto te posten op de facebookgroep die ik heb aangemaakt. Want ik ben heel benieuwd hoeveel mensen met dit Wake-Up Call Weekend gaan meedoen!
En mocht het nou zo zijn dat je momenteel niet kan rijden met je paard omdat hij kreupel is, maak dan een foto jou in je pyjama samen met je paard. Of ga je op wedstrijd of naar een clinic, maak even een foto in je ochtendjas!
Het maakt niet uit of je nu in Zeeland, Groningen, Nederland of België rijdt, doe lekker mee! Samen kunnen we de boodschap verspreiden en een steentje bijdragen om de veiligheid van ruiters en menners te vergroten.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *