Shoppen bij de Decathlon!


Shoppen is niet echt mijn ding…. Ik ben liever buiten dan dat ik het ene pashokje na het andere betreed om me in allerlei nieuwe outfits te wurmen. Ik hou er ook gewoon niet van om uren door de winkelstraat te struinen en dan de ene winkel na de andere in te gaan. Ik heb het meestal na 5 minuten in een winkel wel gezien. Maar…. er is 1 uitzondering! De Decathlon!
Samen met mijn buurvrouw, die dezelfde afwijking van het ‘shoppen-is-niet-zo-mijn-ding’ heeft, gaan we ongeveer 2 keer per jaar naar de Decathlon. En daar shoppen we er op los! Dit is de enige winkel waarbij we gewoon elk rijtje af gaan, ook al weten we dat we echt niet op zoek zijn naar alles wat we tegen komen.
Het is dan ook gelukt om zo’n 3 uur in de winkel te verblijven.

We hadden natuurlijk wel een reden om weer een bezoekje te brengen aan onze favoriete winkel. De winter komt er weer aan en ik had niet zo’n zin in een winter waarbij ik weer met bevroren handen en koud tot op het bot zou afstappen van Mems. Ik wilde me deze keer gewoon eens goed voorbereiden op de kou, regen en wind die we binnenkort vast eens tegenkomen tijdens een van onze ritten.
Ik had dus wel al een lijstje gemaakt waar onder andere een waterdichte rijbroek, een felle winterjas en lekkere handschoenen op stonden. Daarnaast had ik ook nieuwe rijschoenen en chaps nodig. Met dit lijstje ben ik naar de Decathlon afgereisd. Wil je weten wat ik terug mee naar huis heb genomen? Lees dan gauw verder. 

Voorkant Kipwarm, warme en waterdichte rijbroek.

 

Achterkant Kipwarm, warme en waterdichte rijbroek.

Het allerbelangrijkste was toch wel de waterdichte rijbroek waar ik al verschillende lovende berichten over had gehoord. Op de facebookgroep van de VLAR werd deze broek echt als een topper beschreven en dat zorgde er natuurlijk voor dat we in de rekken tussen de rijbroeken meteen opzoek gingen naar deze wat aparte rijbroek. Hij ziet er uit als een regenpakbroek, maar dan in de vorm van een rijbroek. En… de binnenkant is heerlijk zacht. Gauw gristen we onze maat uit het rek en doken een pashokje in. En ja hoor, hij zat superlekker! Ik zou bijna zeggen: laat de regen en de kou maar komen!
Toch rij ik liever in het zonnetje en in de warmte, maar het is wel een geruststellende gedachte dat ik nu een rijbroek heb die me droog en warm houdt tijdens de winterse ritjes!

Fouganza Rijhandschoen performer

Naast heerlijke warme en droge benen, kijk ik er ook echt naar uit om zonder bevroren vingers thuis te komen. En mijn hoop is nu gericht op mijn nieuwe rijhandschoenen, want deze zijn water- en winddicht! En de binnenkant is van lekker warm fleece! Ik ben eigenlijk helemaal geen ‘handschoen-ruiter’, omdat ik dan het idee heb dat ik weinig voeling heb met mijn teugels. Maar ik denk dat als mijn handen bevroren zijn, ze nog minder voelen dan dat ik met handschoenen aan rij, dus ik heb de gok genomen en om deze handschoenen aan te schaffen. Dus binnenkort horen jullie zeker of ze bevallen!

Fouganza Classic Lacets Black

Fouganza Classic Lacets Black

Nu ik op mijn endurance(test)zadel rij, zaten mijn westernlaarzen eigenlijk niet meer zo lekker. Dus moest ik even een oplossing zoeken met welk laarzen/schoenen ik ging rijden. Ik heb nu een poosje met mijn sportschoenen gereden en op zich ging dat wel lekker, maar toch wilde ik graag eens rijschoenen in combinatie met chaps proberen. Ik wilde gewoon simpele schoenen, niet te veel poespas en ik denk dat ik deze gevonden heb in de Fouganze Classic Lacets Black. Gewoon een schoen met veters en een hakje, niets meer en niets minder. De veters voelen stevig aan en de pasvorm is ook goed. Direct toen ik de schoen aan had, voelde ik dat ik hier ook wel wat kilometers op zou kunnen lopen. Ook al is het natuurlijk bedoeld om te rijden, ik merk dat ik nooit echt de moeite neem om mijn schoenen te wisselen als ik bij Mems ben, dus ja, dan kan het gebeuren dat ik ze ook als stalschoen en wandelschoen dienst moeten doen.
Toch is het nog even afwachten in hoeverre deze schoen werkelijk lekker loopt, want mijn testrondje in de winkel zag er meer uit als het loopje van een pinguïn, omdat de schoenen nog aan elkaar vast zaten!
Dus ik ben benieuwd!

Minichaps Mesh Schooling 300

Minichaps Mesh Schooling 300

Na mijn keuze van de schoen, kwam natuurlijk de keuze van de chaps! Mijn keuze voor chaps komt voort uit het feit dat ik nogal dikke kuiten heb en daardoor niet gauw passende en lekker zittende laarzen vind. Ik was dan ook even benauwd dat ik geen passende chaps zou vinden, want het aandoen verliep eerst niet zo soepel. Achteraf gezien kwam dat gewoon door mijn eigen onhandigheid. Ik had eerst de lange variant van de minichaps aan, maar deze prikte in mijn knieholte. Nadat mijn buurvrouw even in het rek had gesnuisterd, kwam ze met de iets kortere versie af en toen ik dus voor de tweede maal de chaps aan moest doen, verliep het al soepeler, waardoor ook mijn vertrouwen groeide dat het met de chaps ook wel goed ging komen. Bij deze chaps zit er ook een stuk elastiek in wat natuurlijk helpt om ze makkelijk te kunnen dichtritsen. Het is ook een lekker ‘stofje’, dus ik vermoed dat ik er wel veel plezier van ga hebben!

Wed’ze Slide 500

En als laatste: mijn nieuwe felle jas!
Best gek… nu ik dit plaats besef ik dat van alle spullen die ik gekocht heb mijn jas het enige is wat kleur heeft! En ik ben juist een voorstander van zo fel mogelijke spullen, zodat ik tijdens het rijden goed zichtbaar ben. Dat is dan ook de reden waarom ik voor deze jas heb gekozen. Een heerlijk warme, waterdichte en winddichte jas! Het is eigenlijk een ski-jas, waardoor er vanonder ook nog zo’n extra rand zit die je dicht kan knopen. Dan kan er lekker geen wind bij!! Joepie!! Vaarwel koud ruggetje!
Ik ben ook superblij met de reflecterende strepen op de jas, zowel aan de voor- als achterkant! Zeker nu de dagen wat grauwer worden, is het fijn dat de reflectie er voor zorgt dat ik samen met Mems zichtbaar ben.

Zo, dit waren alle paardgerelateerde spulletjes die ik gekocht heb tijdens ons halfjaarlijks bezoekje aan de Decathlon! Ik vind de winterperiode altijd wel een uitdagende periode en zeker nu ik als doel heb dat ik in 2018 eens aan de start wil staan van een endurancewedstrijd, hoop ik dat met deze aankopen winterproof op pad kan met Mems. Ik hou jullie op de hoogte of deze spullen mij bevallen!

Heb jij nog tips voor het rijden in de winter? Laat het me weten op de facebookpagina!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *