Back on track!


Het is nu bijna 2 maanden geleden dat ik met Memory naar Country Mill in Nijkerk ben afgereisd voor een ander zadel. Het was een hele belevenis voor mij en Mems, maar mijn lieve vriendinnetje Angelique en mijn lesgeefster Sarina van Horse Improvement waren er bij. Zij hebben steeds supergoed voor mij en Mems gezorgd, wat er in resulteerde dat we een hele relaxte rit richting Nijkerk hadden, dat Mems heel relaxt van de trailer afkwam en dat we heel tevreden weer terug naar huis zijn gegaan met een testzadel! Een blauwe Zaldi Vila.

De volgende dag ging ik meteen een ritje doen, niet te ver, want na 6 maanden niet rijden, vraag dit natuurlijk ook iets van mijn spiertjes. De eerste ritjes moest ik wel even zoeken hoe ik nou het lekkerste zat. Dit betekende dat ik wat geprobeerd heb met verschillende lengtes van mijn stijgbeugels, ik heb de fenders wat heen en weer afgesteld (want ja, ik heb nu een zadel waar ik die kan afstellen!) en ik moest ook wat zoeken voor mijn balans, omdat het toch wel anders zit dan mijn westernzadel. Wat een ook leuke bijeenkomst is dat er nu korfjes op mijn beugels zitten, dus kan ik gewoon in mijn sportschoenen rijden en dat is in de zomer stiekem toch wel leuk!

Bij deze testfase hoorde natuurlijk ook een paar keer lessen bij Sarina. Na een half jaar werken aan de hand, gingen we nu eens kijken wat dit onder het zadel had opgeleverd. En nu ik dit type verschijnt er weer een big smile op mijn gezicht, want….. ik had nooit durven dromen dat Mems zoveel verbeterd was! Ik heb nachten wakker gelegen of het ooit wel goed zou komen met die achterhand van haar en of ik die ooit zo sterk en soepel zou kunnen krijgen, zodat we zouden kunnen starten in de endurance. De eerste lessen met dit zadel, gaven hele goede hoop! Er is zeker nog heel veel werk aan de winkel, maar we zijn op de goede weg en dat stelt me enorm gerust.

Na de twee weken heb ik Bert van Country Mill laten weten dat ik graag een rode wil bestellen. Ik heb nu als testzadel de suède versie en ik ben daar heel tevreden van. Het is makkelijk in onderhoud en het zadel is superlicht! Zelfs mijn nichtje van 5 kan nu mijn zadel dragen! Herman liet mij weten dat hij mijn zadel gaat bestellen en dat ik zolang nog met het testzadel mag rijden. Ik wil hier dan ook even vermelden dat ik heel erg blij ben met de manier waarop Country Mill mij heeft geholpen. Ik weet nog dat ik met heel veel buikpijn naar Nijkerk ben gereden, met de vraag of ik toch niet van een koude kermis thuis zou komen. Het tegendeel is waar. Bert heeft mij heel goed geholpen tijdens het zadel passen. Hij was heel rustig tegen Mems en heeft eerst haar goed bekeken. Daarna heeft hij de zadels er bij gehaald en ik kreeg echt veel tijd om te voelen, te testen en nog eens te veranderen. Bert gaf goed uitleg over de verschillende zadels en wat hij zag. Dus ik zeg: Bert en Herman zijn een topteam!

Nu we moeten wachten op mijn echte rode zadel, rijden we intussen weer heerlijk wat kilometers weg. Het is zo genieten om weer zonder plan de polder in te trekken. Vorige week was zo’n ritje waar ik zielsgelukkig van wordt, want dan is het wat bewolkt en vertrekken we nog zonder regen, maar gaande weg wordt het steeds donkerder en gaat het waaien en ja hoor, dan vallen de eerste druppels al naar beneden. Dan zijn we zo lekker aan het draven en voel ik hoe Mems haar best doet om tegen de wind in te beuken, haar manen vliegen alle kanten op en ik voel steeds meer spetters in mijn gezicht. De wind neemt de druppels mee in de steeds sterker wordende windvlagen en dat is het moment waarop ik zo’n oergevoel krijg. Het gevoel dat ik één ben met Mems en de natuur en dat er voor de rest even niks anders is, dan alleen dat moment.

Ik hoop dat ik dit jaar kan gebruiken om me goed voor te bereiden om in 2018 dan eindelijk eens te starten in de endurance. Het is nog even spannend, want naast een nieuw zadel staan er nog wat puntjes op voor verandering die gedaan moeten voordat ik kan starten. Hierover zullen jullie op mijn blog later vast meer lezen!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *