Puzzelrit Trekpaardenstal Plattereedijk Koewacht.


Zo weer even tijd om even terug te blikken op de puzzelrit van Trekpaardenstal Plattereedijk, welke georganiseerd is door Anita en Jaap Vos en natuurlijk niet te vergeten hun geweldige team, die er voor ons een onvergetelijke dag van hebben gemaakt.

Heerlijk op de dijk.


Het was de eerste keer dat we weer op stap gingen, nadat Mems over de stang was gesprongen, dus dit was eigenlijk de ultieme test, of ik in de tussentijd genoeg voorbereidingen had getroffen om te voorkomen dat ze dit nog eens zou doen. Ik had in ieder geval voldoende mensen om me heen die me konden helpen, want Paula en Peter reden gezellig met mij mee naar Koewacht. Dus mocht er iets gebeuren, waren er handen genoeg in de buurt om te helpen. Maar eigenlijk wist ik wel dat Mems heel goed in haar oren had geknoopt dat ik er niet van gecharmeerd zou zijn als ze het nog eens zou doen. En aan het eind van de dag bleek dan ook dat ze zich prima aan de afspraken heeft gehouden! 


In Koewacht was er een warm welkom en er bleek al direct dat niet alleen wij heel veel zin hadden in deze puzzelrit, want er waren veel mensen en paarden. Van groot tot klein, van jong tot oud. Zo grappig om te zien hoe kleine Shetlanders al luid hinnikend lieten weten dat ze er wel zin in hadden, terwijl de grote boerenpaarden lekker rustig aan de trailer gebonden stonden. 

Puzzelen geblazen!
Voordat we gingen vertrekken hadden we de instructies van de puzzelrit goed doorgenomen en ik kwam er achter dat we met een supersterk en superfanatiek team onderweg waren, want Peter en Paula die meereden met Johan op de koets waren niet meer te houden! Er ontging Peter en Paula niets en ook Johan stond op scherp want hij moest op de gele lintjes letten, zodat we nog wel de goede richting op gingen. 

We werden weer getrakteerd op een fantastisch mooie omgeving, van bos tot landweg! Echt genieten! Ook de tussenstop was weer goed verzorgd. Lekker als je een eind hebt gereden en ze staan klaar met eten en drinken! Dan is het echt een feestje. Tijdens de tussenstop was er ook heerlijk tijd om even wat bij te kletsen. 

Driftige Mems!
Tijdens het tweede deel kon Memory weer even laten zien dat haar klimcapaciteiten het afgelopen jaar sterk verbeterd zijn! Wat een heerlijke dijken zijn er daar om over heen te rijden. Het was ook zo grappig dat als ik op de dijk reed, dat Edelweiss (die samen met haar broer voor de koets liep) steeds opzij keek, omdat ze Memory wilde zien. Memory deed ook erg haar best, alleen merk ik de laatste tijd wel dat ze een beetje driftig wordt. Ze is dan mentaal niet echt bij mij, maar meer bij de buitenwereld en wordt dan een beetje heet. Gelukkig heb vorige week les gehad van Paulette Zorn en ook daar kwam haar driftig gedrag naar voren en heb ik meteen wat handvatten gehad om er mee aan de slag te gaan! Dus Mems: Keep calm! 

Erwtensoep!
Bij terugkomst van deze mooie rit, werden nog even de antwoorden van de vragen nagelopen, want Paula en Peter gingen niet voor minder dan de 1e plaats! Dus na het afzadelen hebben we de paarden meegenomen naar de paddock, want ze mochten daar even staan, terwijl wij van de heerlijke zelfgemaakte erwtensoep konden eten. 
We konden deze mooie dag afsluiten met een mooie 1e plaats! En dit dankzij onze puzzelaars Peter en Paula!! 

 

De organisatie had voor een prachtige medaille gezorgd!

We hebben weer een leuk filmpje van deze dag gemaakt, zodat degene die er niet bij waren toch ook kunnen zien wat we hebben meegemaakt!

Ben je benieuwd naar het volgende avontuur van Wapperende Manen?? Lees dan even verder onder het filmpje!

Wapperende Manen Winter Challenge! 
Binnenkort start de Wapperende Manen Winter Challenge! Ben jij ook zo benieuwd wat deze Challenge inhoudt?? En wist je dat jij ook kan mee doen met deze Challenge??
Hou deze blog in de gaten, want binnenkort volgt er meer nieuws over deze Challenge!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *