Mems Training


Op deze pagina hou ik jullie op de hoogte van de training van Mems. Onze trainingen zijn afwisselend omdat ik verschillende aspecten belangrijk vind, zoals conditie, rijtechniek, rechtgerichtheid, gymnastiseren, respect en leiderschap. Ik zal hier niet alleen schrijven over de lessen, omdat ik ook de buitenritten als onderdeel van onze training zie.

Datum Activiteit PlaatsHoe is het gegaan
15-10-2017BuitenritOmgeving Sint KruisVandaag voor het eerste met de hartslagmeter gereden.
Toen ik opzadelde was het 40, toen we weg stapten 60, in draf was het 123 en bij het teruggaan naar stap was het rond de 90.
Ik ga nu op onderzoek uit wat ik met deze waardes kan om onze trainingen wat gerichter in te vullen.
08-10-2017BuitenritPolder Oostburg/AardenburgLekker buitenritje gedaan met Mems.
06-10-2017training in de bak Bij Mems thuisIn de regen in de bak gereden. Mems heeft daar niet echt plezier in en gaat dan steeds zoeken hoe ze het beste met d'r kont tegen de regen in kan staan/lopen. Toch heeft ze goed gewerkt, er zaten mooie ontspannen stukjes bij.
03-10-2017Les onder het zadel Horse ImprovementVandaag onder het zadel gereden, omdat ik samen met Sarina mijn endurance hoofdstel wilde afstellen. Er moet nog een en ander aangepast worden, maar ben superblij met mijn rode hoofdstel!
01-10-2017PuzzelritKoewachtHet was een superleuke puzzeltocht. Dit jaar waren de vragen weer iets moeilijker dan vorig jaar. Het was ook een hele mooie route, met heerlijke versnaperingen onderweg
30-09-2017Schriktraining LandbouwmachinesHorse ImprovementVanochtend eerst geoefend aan de hand, met een stilstaande en rijdende tractor en vanmiddag onder het zadel. Ze vond het spannend, maar heeft goed haar best gedaan.
25-09-2017BaktrainingRijbakVandaag lekker in de bak gereden. Voornamelijk geoefend om haar in de rechter buiging soepeler te maken. Ik merk dat ze wel steeds sterker wordt.
23-09-2017BuitenritStartplaats:
provinciaal sportcentrum 'de Boerekreek'
Weer een mijlpaal! Een bewegwijzerde route gereden. Tegelijkertijd een nieuwe app Locus Map getest. Dit is een app die 'praat'. Ik moet deze app nog wat vaker testen, voordat ik helemaal begrijp hoe het werkt. We hebben in ieder geval een hele mooie rit gedaan van 16 km. Zo grappig dat het hier nog geen half uur vandaan is, maar toch een hele andere omgeving. Mems was echt heel dapper, heeft ook heel stoer over de bruggetjes die we tegen zijn gekomen, gelopen.
22-09-2017BuitenritOmgeving SluisEen lekker buitenritje van 15 km gedaan. We hebben weer een nieuw paadje ontdekt!
19-09-2017 Rechtrichtles aan de handHorse Improvement,
Oostburg
Vandaag les gehad bij Sarina. We hebben geoefend met buitenstelling, omdat Mems haar hoofd/nek te veel buigt, waardoor ze haar schouder er naar de buitenkant uitgooit. Dus als ze de haar schouder er uitgooit, moet ze in de buitenstelling lopen, waarna ik ze weer goed moet zetten in de juiste stellen. Dit vind ik best lastig, omdat ik snel moet zijn in mijn bewegingen en mijn coordinatie is nog niet helemaal wat het moet zijn.
We hebben ook het achterwaarts geoefend, omdat Mems haar hoofd zo laat zakken, terwijl ze hem juist meer moet dragen. Door het achterwaarts leert ze deze houding beter aan te nemen. Het was lastig om vloeiend vanuit stap naar achterwaarts te gaan en ook weer vloeiend terug naar stap.
We hebben nog veel werk!
17-09-2017StangenstundeKloosterzandeLes gehad van Dyana van Breemen. We moesten over zes balkjes die trapsgewijs op de grond lagen. Iedere keer moest Mems omstellen in haar buiging. Tijdens deze oefeningen is goed te merken dat rechtsom voor haar heel moeilijk is. Zeker toen we op iedere hoek van de trap een volte moesten rijden. Uiteindelijk lukt het het haar doordat ik mijn binnenhand helemaal op zij en laag heb gedaan en waarbij mijn buitenteugel helemaal lang was.
Niet alleen het lessen ging goed, ook het op en naast de trailer staan. Er kwamen nu meerdere paarden en toch bleef ze erg rustig.